Gertjan's Looblog April 2010 navigation back navigation home navigation forward

De foto's van deze maand zijn hier te vinden: Flickr collection

30 april: rondje Fransum Piloersema

Kris filmt bij Fransum

De hele dag het houtwerk gepoetst met ammoniak op mijn nieuwe ladder: de schilder komt zeer binnenkort. Na het eten dan toch tijd voor een rondje, en dan is het weer ook een stuk aangenamer. Kris fietst mee om opnames te maken. Ik ben benieuwd! Als hij er maar geen MOngoltv productie van maakt.

kaartje afstandmeten.nl

29 april: rondje Fransum Hamsterhorn

Rik en Ida vieren "LSD" (=laatste schooldag) en ook Kris heeft vanavond feest. Vanwege de logistiek heb ik niet de beschikking over de auto dus ik loop een rondje in de buurt. Het weer is een beetje als gisteren: warm maar bewolkt. Bij 't Stort zit een koekoek.

kaartje afstandmeten.nl

28 april: rondje om Burgumer Mar

havenkraan met vogels in Sumar

Het is warm, drukkend, haast geen zon. Voor morgen wordt zelfs 27 graden verwacht, en later onweer. Ik parkeer de auto in Jistrum en loop vandaar een rondje om het Burgumermeer. Mooi afwisselend gebied, grotendeels Friese Wouden maar ten zuiden van het meer ook wat meer open landschap. Verschillende plaatsjes waar ik niet of nauwelijks was geweest. Sumar begint als een mooi Fries dorpje met grote mooie vrijstaande huizen langs de hoofdstraat, maar dichter bij het kanaal ontaardt het dorpje in een lelijk industriegebiedje. Wonderlijk veel vogels om de kranen bij het kanaal.

Burgum gaat andersom. Eerst heel lelijk maar als ik het lelijke nieuwe centrum voorbij ben, kom ik op de schoolstraat en die is prachtig: royale laan met veel groen en mooie villa's. Vanaf Burgum gaat het door besloten landschap en over een aantal fietspaden naar het noorden toe. Dan nog even doorbijten langs de Friesestraatweg (hier Rijksstraatweg genoemd).

kaartje afstandmeten.nl

26 april: rondje vanaf Korhorn

Weer eens over de Leidijk waar alles al behoorlijk begroeid en groen is. Weilanden hier en daar al geel van de paarde(n)bloemen. Een ook over de Jilt Dijksheide: heel klein natuurgebiedje. Een deel staat dit keer onder water, ondanks de droogte van de laatste weken. De grote keien die hier liggen steken boven het water uit.

kaartje afstandmeten.nl

besloten landschap van het zuidelijk Westerkwartier Jilt Dijksheide

25 april: rondje vanaf Ezinge, en rondje vanaf Westeremden

Laan van Nittersum, Stedum

We eten vroeg want Kris en Rik willen de bekerfinale zien. Ik niet, waarop ze vinden dat ik geen echte fan ben. Ik pak de auto naar Westeremden om vandaar een rondje te lopen. Na zes minuten staan we 2-0 achter en meldt Rik per SMS dat ze ook gestopt zijn met kijken.

Peertil, Stedum

Het weer is een beetje omgeslagen. Vanmiddag nog 24 graden (mooi weer voor fietstochtje met Petri naar Midwolde) maar nu lijkt er een bui aan te komen. Donkere wolken en het begint plots te waaien. Ik loop eerst richting Loppersum maar door de veranderde windrichting pas ik de plannen aan en loop verder in de richting van Stedum. Improvisatie pakt goed uit want ik kom op een leuk fietspad dat ik nog niet kende. Er vallen een paar druppels, en dan is het plotseling windstil. Heerlijke rustige, zelfs beetje zwoele avond. Verder naar het fietspad langs de Westerwijtwerdermaar en over de Peertil (oude paardenbrug voor paarden die de trekschuit moesten trekken). Dit stukje had ik al eens met Petri gelopen.

Vanaf Stedum loopt een kaarsrechte laan naar het noordwesten, blijkbaar oprijlaan van een voormalige borg. De laan loopt tot de doorgaande weg die de Eemshavenweg met Loppersum verbindt. Ik ben hier al vaak langsgekomen maar deze laan nooit gezien, blijkbaar omdat die laan hier vlak bij een onoverzichtelijke spoorwegovergang de doorgaande weg bereikt.

opschrift huis Torenstraat Ezinge over Trijntje Soldaats opschrift huis Torenstraat Ezinge over Trijntje Soldaats

Ik loop 's ochtends een rondje vanaf het Wierdenmuseum in Ezinge. Eerst de Oldijk, en dan over het Bouwerderpad: een wandelpad dat de Oldijk met de Zuiderweg verbindt. Dit is een vrij nieuw pad, maar eigenlijk is er helemaal geen pad: het gaat dwars door de weilanden en alleen bij sommige sloten liggen twee planken over de sloot met een dikke paal in het midden. Via Feerwerd (waar de molen de wieken tijdelijk moet missen) en Aduarderzijl gaat het terug naar Ezinge waar me voor het eerst de bronzen opschriften op twee huizen in de torenstraat opvallen over de schrijfster Trijntje Soldaats.

kaartje afstandmeten.nl 's ochtends; kaartje afstandmeten.nl 's middags met Petri op de e-bike; kaartje afstandmeten.nl 's avonds; ; natuur

24 april: achtje vanaf De Punt

detail oude veerhuis Huize de Groninger Punt

Ook vandaag een zonovergoten dag. Ik loop pas 's avonds want overdag twee keer bij Rik wezen kijken. 's Ochtends verloor de A1 tegen de directe concurrent met 0-1. 's Middags deed Rik voor de derde keer in een week tijd een half uurtje mee met het 1e. Hij versierde nog wel een strafschop (2-2) maar ze verloren met 2-4.

Ik loop vanaf De Punt, carpoolstrook bij de afslag Eelde van de A28. Dat is zo'n beetje op de grens van Groningen en Drente, daar waar de rijksstraatweg de Drentsche Aa kruist. "Punt" is een verbastering van "pont" en het oude veerhuis aan de Aa heet nog steeds "Huize de Groninger Punt" (zie ook wikipedia en Gelkinghe, weblog van Harry Perton. De rest van Nederland kent De Punt natuurlijk alleen van de treinkaping op 23 mei 1977, en de grote brand van vorig jaar waarbij drie brandweerlieden omkwamen.

Eerst naar Glimmen en over een zandweggetje naar de Vogelzangweg. Vandaar een rondje door de Onnerpolder die ze aan het herinrichten zijn. Ook wordt er volop gewerkt aan de waterwinning. Mooi laaggelegen gebied rond het Zuidlaardermeer met heel veel vogels. Na dit rondje door de polder gaat de terugweg dwars door de Appelbergen (met klemtoon op tweede lettergreep). Vooral het moerasje bij het monument is een mooi stukje waar ik al heel lang niet meer geweest was. kaartje afstandmeten.nl natuur

23 april: rondje vanaf Zoutkamp

ganzen in de lucht boven de waddendijk Westpolder

Het blijft zonnig. Ik ben vanavond al vroeg na het eten op pad. Ik loop in het open land ten noorden van Zoutkamp. Langs Panser naar Vierhuizen en dan door de Westpolder en een stukje Lauwersmeergebied. De akkerbouwers zijn volop bezig met het poten van de aardappelen. Verder is het weer heel rustig. Van km 5 tot kilometer 13 kom ik helemaal niemand tegen (wel dieren: een ree, vogels, hazen, schapen en een dode mol). Het stuk na Hornhuizen is taai: lange rechte polderwegen. Als ik garnalen ruik, ben ik weer bijna terug in Zoutkamp: de auto staat vlakbij het enorme bedrijf van Heiploeg, de grootste garnalenleverancier van Europa. kaartje afstandmeten.nl

koeien op de dijk bij Panser

22 april: rondje vanaf Niekerk (Grootegast)

pontje Bakkerom (Wolddiep) in de avondzon

Vanavond weer een prachtige zonnige heldere avond. Zo'n avond dat ik de hele tijd de zon wil fotograferen. Nescio laat de schilder Bavink zeggen:

Begrijp jij wat die zon van mij wil, Koekebakker? Vierendertig ondergaande zonnen heb ik tegen de muur staan, achter elkaar, omgekeerd. En toch staat-i daar weer, iederen avond.
Ik loop een rondje vanaf Niekerk. Naar het Westen over Oosterzand, en dan langs het Wolddiep naar Sebaldeburen. Bij Bakkerom met het zelfbedieningspontje over het Wolddiep en dan via Kuzemer weer terug.

kaartje afstandmeten.nl

21 april: rondje vanaf Noordsche Veld bij Norg

Oostervoorse Diep met wielerwedstrijd

Al weer ijskoude harde wind. Om half zeven 's avonds is de temparatuur slechts drie graden. Ik zoek daarom toch maar weer de Drentse beschutting op... Ik loop vanaf het natuurgebiedje Noordsche Veld, vlak bij Norg. Er vallen ook nog wat regendruppels, en er is bijna geen zon. Vanaf kilometer 7 kom ik in een wielerwedstrijd terecht. Daarna terug langs het Oostervoorsche Diep dat sinds kort hier weer ont-kanaliseerd is, met door graafmachines gemaakte meanders.

kaartje afstandmeten.nl

18 april: rondje vanaf Niezijl

bijen (foto zeeinzicht.nl)

Opnieuw prachtig zonnig weer. Ik fiets eerst naar Niezijl om vandaar een rondje te lopen. Ik loop in noordwestelijke richting, naar Kommerzijl en langs de oude zeedijk naar Munnikezijl. Vandaar het Lauwersmeergebied in. Eerst de kwelderweg en dan rechts de rimboe in. Het is hier ongelofelijk stil. Ik ben de enige mens kilometers in de omtrek.

Dit is dan ook de Kollumerwaard: een uitgestrekt en dunbevolkt gebied. Zo dunbevolkt dat Muiden Chemie hier in 1986 een dependance mocht openen. Een jaar later bleek dat het bedrijf illegaal kruit had geleverd aan Iran. In 1990 ging het bedrijf ten slotte failliet. Zie ook dit verslag. Ik loop langs de voormalige kruitfabriek, waarvan ik de sporen aan mijn linkerhand duidelijk zie: hekken met prikkeldraad en bunkers. Er lijkt in twintig jaar niets te zijn veranderd. De projectontwikkelaar die het gebied gekocht zou hebben, is blijkbaar nog niet aan het werk gegaan.

Het stuk van kilometer 12 tot 14 is een prachtig onverhard wandelpad, langs een natuurgebied met Schotse hooglanders en paarden. Ook een viertal bijenkasten staan langs het pad opgesteld. Het gezoem is duidelijk te horen, en ik oefen blijkbaar enige aantrekkingskracht uit want ze zwermen om me heen. Eentje zit in mijn haar en als ik die met mijn pet wil wegwapperen steekt-i me achter op mijn kop. Dat doet even gemeen zeer.

Het pad eindigt precies bij de Friese sluis van Zoutkamp (die van de Lauwers, zo'n driehonderd meter ten zuiden van de sluis in het Reitdiep). Op de oude zeedijk van Zoutkamp staat zoals altijd een viskraam, en het is tijd voor middageten, dus dat komt mooi uit...

De terugweg gaat langs het Reitdiep naar Houwerzijl (bij de theefabriek zit het terras aardig vol) en verder naar de brug over het Reitdiep bij Electra. Bij Lammerburen al pinksterbloemen, en ik hoor voor het eerst dit jaar een kikker kwaken. Vandaar door de weilanden naar Niehove en terug naar Niezijl. Langs de Oude Riet veel kieviten.

kaartje afstandmeten.nl

17 april: rondje vanaf Buitenpost

bloesem in De Triemen

Weergaloos mooie zonnige zaterdag. Ik loop 's middags een rondje vanaf Buitenpost. De jas blijft voor het eerst dit jaar uit. Eerst naar Veenklooster: mooi dorpje met enkele landhuizen in landgoedachtige omgeving met veel oude hoge bomen. Het "bos" van Veenklooster is tot 15 juni gesloten - redenen worden niet vermeld. Vandaar over een fietspad door de weilanden naar de Triemen. Aardig streekje, met weelderige tuinen.

aanwinst voor verzameling opvallende toponiemen

Over kleine (maar drukke) landweggetjes verder naar het westen, door laaggelegen weilanden met veel vogels, tot ik bij kilometer 11 op een fietspad langs de Petsleat/Nije Feart/Kukhernster Feart naar De Westereen (Zwaagwesteinde) kan. Dit is een mooi fietspad met het kanaal rechts en links waterig natuurgebiedje met nog steeds veel vogels. Dan door de bebouwing van De Westereen (dit deel van Friesland is vrij dichtbevolkt) tot - rond kilometer 16 - het begin van Jinkepaed: een leuk fietspad over een oude veendijk (?) naar Kollumerzwaag. Vandaar over het Poelepaad door een nieuw aangelegd bosje (vrij saai bos, ook al heeft men het pad flink kronkelig gemaakt). Tenslotte via Egypte (!) terug naar Buitenpost.

Naschrift: Jinkepaed is geen oude veendijk, maar volgt de bedding van het oude riviertje De Swadde, dat liep van Kukhorne tot de Dokkumertrekvaart bij Augsbuurt. Deze oude grens in het landschap kun je aan de verkaveling nog duidelijk terugzien. De Swadde geeft ook zijn naam aan een jaarlijkse tweedaagse wandeltocht in Buitenpost: de Swaddekuier.

Nog iets: ik was al eerder in Triemen geweest, maar wist hier niets meer van. Dit was na zo'n zeventig kilometer van de Kennedymars, dus het was al wel licht. Maar ik niet meer zo fris vermoedelijk.

kaartje afstandmeten.nl

16 april: rondje vanaf Westlaren

Noordlaren

Het blijft ijzig koud met de aanhoudende noordenwind; voor vannacht is enkele graden vorst voorspeld. Dus opnieuw de beschutting gezocht, dit keer vanaf de carpoolplaats bij de afrit Zuidlaren van de N34. Dan kan ik in de beschutting van de Noordlaarderbossen naar het noorden lopen. Ik loop eerst om een aardig vennetje dat direct ten noorden van Westlaren ligt, maar waarvan het bestaan mij tot nu toe onbekend was. Het is dan wel koud, maar de zon schijnt wel en het is ook vrij helder. Een prima avond om te lopen dus.

Op de terugweg blijkt er ter hoogte van de Drents-Groningse grens een spiksplinternieuw fietspad in westelijke richting te zijn aangelegd, over de Drentse Aa. Ik pas ogenblikkelijk mijn plannen aan om dit nieuwe traject uit te proberen: heel mooi stukje door de Westerlanden, naar het Okkenveen, daar waar de spoorlijn Zwolle-Groningen de N34 kruist. Vandaar kom je op het fietspad langs de zandafgraving van Zeegse (rechts) en mooie stukjes van het beekdal van de Drentse Aa (links).

kaartje afstandmeten.nl

15 april: rondje vanaf Een

zonsondergang bij Een, gekleurd door IJslandse as?

Op de dag dat het luchtruim van Nederland gesloten werd vanwege de as die een vulkaan op IJsland onze richting op heeft gestuurd, loop ik een rondje vanaf Een. Op het nieuws werd een spectaculaire zonsondergang aangekondigd. De as zou de avondzon rood moeten kleuren. Ik zie er niet zoveel van. Bovendien trekt het helemaal dicht op het moment dat de zon echt onder zou moeten gaan. Ik denk dat het avondrood juist een beetje geler was dan anders, maar ook dat kan wel fantasie zijn.

kaartje afstandmeten.nl

14 april: rondje vanaf Wijnjewoude

De heide bij Duurswoude (wel of geen Q-koorts?)

Nog steeds noordoostenwind. Ik loop een flink rondje vanaf Wijnjewoude. Eerst door het heidegebied van Duurswoude. Ik erger me er aan dat alle paden helemaal zijn omgeploegd, er valt nauwelijks te lopen. Als ik aan de andere kant van het heidegebied kom blijkt waarom: dit deel van de heide is afgezet uit voorzorg tegen de Q-koorts. Niets van gezien. Ik ben gewoon door het gebied met schapen gelopen...

Het gaat verder over de Biskop langs een indrukwekkende laagte (pingo: vennetje uit de ijstijd), over de Mandewyk naar het Mandefjild. De zon begint al mooi rood te worden. Er loopt even verder een fietspadje links door de weilanden naar het heidegebied bij Bakkeveen. Hier heb ik links een mooi uitzicht over de velden. Tegen de oranje ondergaande zon zijn minstens vijf reeën aan het heen en weer lopen, prachtig gezicht.

Ten slotte gaat het langs de Poepedobbe door het heidegebied ten oosten van Bakkeveen terug naar Bakkeveen. Het is al laat en het laatste stuk over de kaarsrechte weg naar Oranjewoude gaat het tempo flink omhoog.

kaartje afstandmeten.nl

Poepedobbe bij Bakkeveen het oude kerkje van Duurswoude

13 april: rondje vanaf Rhee

't Zeijerwiek door Jansje Pieters met fotograaf

De koude noordenwind jaagt me opnieuw naar Drente. Bovendien komt er uit het noordwesten een enorme donkere wolk die de zon op dreigt te slokken (mist van zee). En ik wil nog wel even in de zon lopen. Ik loop een rondje vanaf de carpoolstrook bij afrit Assen-Noord, bij het buurtschap Rhee. Vandaar naar Zeijen en langs de Zeijerwiek. Heel mooi stukje waar ik nog niet eerder was geweest. Omdat de zon inderdaad nog even schijnt kan ik hier wat foto's maken. Dan schuift ook hier de zeemist voor de zon.

bij het Zeijerwiek

kaartje afstandmeten.nl

11 april: van Bedum

grutto in de Winsumermeeden

Het is vandaag nog kouder. Ook meer wind, en geen zon. 's Ochtends proberen we een rondje te fietsen maar er is weinig aan. Bovendien kan ik Petri op haar e-bike tegen de wind in bijna niet bijhouden. 's Middags laat ik me in Bedum afzetten en loop terug met de harde koude wind in de rug. Veel muziek op. Langs Westerdijkshorn en door Winsumermeeden met kievitten en grutto's. Kuur nummer 5 die voor morgen gepland stond, is opnieuw een week uitgesteld.

kaartje afstandmeten.nl

10 april: rondje vanaf Rolde

koeien in de zon aan de overkant van de Drentsche Aa ten oosten
	van Assen

Druk weekend. Gisteren trouwde L. en M., nog wel bij ons hiernaast in de Abdijkerk. Vanochtend was al vroeg de schilder er om af te spreken dat het buitenwerk geschilderd wordt, inclusief de nieuwe kozijnen aan de voorkant natuurlijk. Daarna boodschappen doen en naar de wedstrijd van Rik kijken. Die moesten maar weer eens winnen na de ellende van vorige week: toen stonden ze na 90 minuten met 2-1 voor. Maar de scheidsrechter trok zestien (!) minuten blessuretijd bij, en de tegenstander scoorde daarin drie keer, waarbij ook nog eens twee maal het signaal voor buitenspel van de grensrechter werd genegeerd. Vandaag konden ze de frustaties van zich afspelen. De koploper Lewenborg werd op het zeer slechte veld van Aduard kansloos met 3-0 weggespeeld.

ooievaar in nest bij Deurze

Drentsche Aa

's Middags loop ik dan een rondje in Drente, in de hoop daar wat minder last van de ijskounde noordenwind te hebben (het is nog niet eens acht graden hier). Die wind brengt ook nogal wat bewolking mee zodat het met de beloofde zonneschijn flink tegenvalt. Ik loop vanaf de carpoolplaats aan de N33 in Rolde. Vandaar een heel mooi afwisselend rondje, met grote stukken waar ik nog niet eerder gelopen had. Eerst door een mij onbekend natuurgebiedje: het Westersche Veld. Heel mooi stuk met bos en natte hei, en geen mensen. Verder langs een aantal Drentse dorpjes (Ekehaar, Eleveld, Anreep, Schieven, Deurze) waarbij ik veel langs of door het dalletje van de Drentsche Aa loop (hier afwisselend Amerdiep, Deurzerdiep of Loonerdiep genoemd). Terug door natuurgebied Kampsheide (met grafheuvels en zogenaamde "celtic fields", dat zijn prehistorische akkerlandjes, als ik goed ben ingelicht). Dan via Balloo terug naar Rolde.

Het is verder vandaag de dag van de ooievaars. Die zie ik anders eigenlijk nooit, maar vandaag drie keer. Eerst ergens in een weiland bij Eleveld. Dan bij Anreep op een akker waar een tractor aan het ploegen is. En vervolgens aan de overkant van de Drentsche Aa bij Deurze, in een ooievaarsnest boven op een paal.

kaartje afstandmeten.nl natuur

8 april: rondje vanaf Garnwerd

Reitdiepdijk bij Aduarderzijl wierde van Ezinge

Wonderschone heldere en zonnige avond. Warm is het niet. Ik maak onderweg nogal wat foto's want het licht is zo mooi met de laagstaande zon. Prachtig rondje over het voormalige waddeneiland Middag.

kaartje afstandmeten.nl natuur

graven op de wierde van Ezinge Brillerij in de avondschemering

7 april: rondje naar Beswerd, Piloersema

Heerlijke rustige avond. Windstil. Eerder vanmiddag was het twintig graden. De zon is verdwenen onder een licht wolkendek, maar daardoor koelt het 's avonds nauwelijks af.

kaartje afstandmeten.nl

5 april: rondje vanaf Wehe

't Stort gezien vanaf Douwen

Opnieuw een rondje voor het paasontbijt. Het is nog erg grijs, maar als ik op pad ben, klaart het al vlug wat op en komt de zon er zo nu en dan doorheen. Ik loop vanaf Wehe eerst door de weilanden naar het zuiden. Op verscheidene plekjes zie ik reetjes in de verte. Het landschap is er geschikt voor: grote lappen weiland en akkerland, met hier en daar kleine bosjes ertussen. Via een fietspad dat ik nog niet ken loop ik terug naar het noorden in de richting van Verhildersum. Dit gaat via Douwen en 't Stort. Mooi stukje. Verder over het landgoed Verhildersum en dan onder de provinciale weg door. Daar zitten we gelijk in veel jonger landschap. Via dijkstreekje Grijssloot terug naar Wehe.

kaartje afstandmeten.nl

4 april: rondje vanaf Haren A28

pasen 2010

's Avonds nog een rondje na het wokken met de wokpannetjes uit het kerstpakket. Ook Thenera eet mee. Tijdens het lopen blijft het net droog, al is het zeer grijs.

kaartje afstandmeten.nl

Ik wil een rondje lopen 's ochtends voor de paasbrunch. Het regent, en na bestudering van buienradar rijd ik naar Haren in de hoop "door de bui heen" te rijden. Dan hoop ik dat het even droog is, zodat ik hoogstens op de terugweg beschut door de bomen van Vosbergen nog wat regen krijg. Dit plan lukt. Het is precies droog bij het begin van het rondje, en het blijft bijna de hele route droog. Alleen de laatste tien minuten begint het weer te druppelen. Gelukkig, zo houd ik nog steeds één paar droge schoenen over.

kaartje afstandmeten.nl

3 april: rondje naar Groningen

Ik loop 's middags een rondje. Flinke bui van km 15 tot km 22. Midden in de bui blijkt het fietsbruggetje over het Peizerdiep (km 18) afgesloten. Zoals gewoonlijk staat dit niet op tijd vermeld, dus ik ga er toch maar overheen. Aan de overkant blijkt dat men boerderij de Mostertpot al bijna helemaal gesloopt heeft. Dit stukje niemandsland ontsnapt dus blijkbaar niet langer aan de aandacht van de dames en heren beleidsmakers. Het zal wel te maken hebben met de herinrichting van de Eelde- en Peizermaden en het Leekstermeergebied als waterberging. Door de modder loop ik verder over de Roderwolderdijk. Daar is ter hoogte van km 19 een nieuw bruggetje, nog wel afgesloten. Wordt dit de alternatieve fietsroute?

kaartje afstandmeten.nl

2 april: rondje Fransum Piloersema, en rondje Norg

hoge boomhut bij Zuidvelde

's Avonds is de regen nog maar gevorderd tot Zeeland, dus kan ik nog wel een rondje lopen. Het wordt het gebiedje ten zuiden van Norg. Altijd mooi. Het is een mooie rustige avond, en wat minder koud dan vanochtend. Ik loop eerst over onverharde paden in de richting van Peest, en dan door het bos naar een vennetje aan de rand van het veen en dan om het opvallende gebiedje met de naam Westerveen. Vandaar binnendoor naar Peest (dat is een groepje boerderijen) en verder over een lange rechte weg naar het westen. Fransum

Ter hoogte van Zuidvelde ga ik het bos weer in en kom dan op een zeer onoverzichtelijk pad (?) dat uiteindelijk via een bijenhouderij en wat achtertuinen op het parkeerterrein van een restaurant in Westervelde uitkomt. Vandaar opnieuw over onverharde paden terug naar Norg. Mooi stukje langs twee vennetjes. kaartje afstandmeten.nl

's Ochtends vroeg loop ik een rondje: het is "goede vrijdag" dus de Harmonie is gesloten. Het is koud maar zonnig. Het land ligt er mooi schoongewassen bij. Het gras is al veel groener dan een paar weken terug. Veel vogels.

Nu eerst naar de kapper. kaartje afstandmeten.nl

1 april: rondje Tichelwerkbrug, Den Horn, Hogeweg

Werkelijk bijzonder slecht weer. Na tien minuten valt de eerste bui en daarna volgen de buien elkaar snel op. Harde wind, en tijdens de buien zware windstoten, hagel, etc. In drie maanden vorst heb ik het niet zo koud gehad als vandaag het laatste half uurtje...

kaartje afstandmeten.nl

terug naar Looblog Maart 2010


Reacties: G.J.M.van.Noord@rug.nl            Andere afleveringen van de looblog

Copyright: de teksten van de looblog zijn "public domain".